Usluge

ZATRAŽITE BESPLATNO PONUDU VEĆ DANAS!

Kako vam možemo pomoći?

Bavimo se širokom paletom hidroizolacijskih usluga. Dugogodišnje iskustvo i povjerenje klijenata. Obratite nam se sa povjerenjem.

ravni krovovi

Najbitniji elemenat svake građevine, a posebno građevine sa ravnim krovom je kvalitetna hidroizolacija. Ravni je krov najviše izložen klimatskim i građevinsko-fizikalnim utjecajima, a po svojoj je funkciji najvažniji element zgrade. Svaki je građevni dio zgrade , pa tako i ravni krov potrebno projektirati prema građevinsko – fizikalnim zakonitostima, ugraditi kvalitetne materijale provjerenih proizvođača i poštovati pravila izvedbe, a posebice korektno riješiti sve detalje ugradnje (završetke krova, prodore, dilatacije i dr).

Novi pristup materijalima i tehnologijama hidroizoliranja ravnih krovova u prvi plan stavlja jednoslojne krovne membrane. Ugrađuje se jednostavno i brzo. Materijal je otporan na sve vrste oborina i UV zračenje, dobro podnosi sve temperaturne oscilacije, radi neovisno od podloge, otporan je na kemikalije iz oborinskih voda i ptičjeg izmeta, spojevi traka izolacije su homogeni, a materijal je ekološki prihvatljiv.

Kuning izvodi radove na svim vrstama ravnih krovova sa jednoslojnim membranama TPO i PVC tipa sa toplinskom izolacijom ili bez toplinske izolacije. Kod izvođenja toplinske izolacije rade se topli krovovi ili inverzni krovovi.

zeleni krovovi

Zimi zeleni krovovi sprečavaju gubitak topline, a ljeti osvježavaju stambeni prostor. Osim toga, zeleni krovovi štite od ultraljubičastog zračenja, velikih temperaturnih promjena, mehaničkih oštećenja, upijaju zvuk i smanjuju utjecaj buke. Samim time se stvara i kvalitetnija mikroklima.

Kako bi voda mogla otjecati s krova, on mora biti pod nagibom barem 0,5 %.Na krovove se može posaditi određena odgovarajuća vegetacija.

Postoje dvije vrste zelenih krovova:

Intenzivni zeleni krovovi

Intenzivni zeleni krovovi koji posjeduju deblji sloj zemlje i širok izbor biljnih vrsta koje se mogu posaditi. Takvi vrtovi zahtijevaju sistem za navodnjavanje kao i redovito održavanje.

Ekstenzivni zeleni krovovi

Drugi tip zelenih krovova je ekstenzivni što znači da posjeduje puno plići sloj zemlje za razliku od intenzivnih vrtova. Takvi vrtovi ne zahtijevaju puno održavanja i navodnjavanje.

balkoni i terase

Balkoni i terase su među najosjetljivijim dijelovima objekata za hidroizolaciju kojima treba pristupiti s velikom pažnjom zbog stalne izloženost kiši, snijegu, suncu i velikim toplinskim promjenama. Treba biti svjestan da su to prohodni dijelovi objekta, koji su pod utjecajem čovjeka što predstavlja još veće zahtjeve za izvedbu kvalitetne hidroizolacije. Tvrtka Kuning vrši stručno postavljanje hidroizolacije na sve nove objekte, te postojeće kojima je potrebna stručna sanacija. Prilikom izvedbe koriste se najkvalitetniji materijali renomiranih proizvođača.

POdrumi

Najčešći problem koji se javlja kod podruma je pojava vlage na i u zidovima. Tome posebno mogu pridonijeti kišno i vlažno vrijeme koji otkrivaju sve nepravilnosti i propuste kod hidroizolacije podruma.

Problem se rješava na više načina: hidroizolacijom podruma izvana ili hidroizolacijom podruma iznutra.

TEmELJI

Hidroizolacija temelja je obavezna, jer hidroizolacijom štitimo građevinu od prodora vode i vlage u objekt.

Temelji su sastavni dio građevine i zahtijevaju specifičnu zaštitu od vlage prisutne u tlu, podzemnih voda, tekućina u konstrukciji (ako ona služi kao spremnik vode ili bazen) i slično. Vlaga je uvijek prisutna u tlu, kao i podzemne vode koje se mogu povremeno ili stalno mogu pojavljivati u okolini temelja, stoga je neophodna zaštita temelja od kapilarne vlage i prodora vode kvalitetnom horizontalnom i vertikalnom hidroizolacijom.

kapilarna vlaga

Kapilarna vlaga javlja se u građevinama bez hidroizolacije te zbog dotrajalosti ili nestručne ugradnje. Hidroizolacija zidova izvana i hidroizolacija zidova iznutra čuva zidove od vlage.

Vlaga u zidovima nastaje tako da se voda kreće prema porama materijala (cigla, žbuka, kamen…) te ukoliko je kapilarna sila veća od sile teže, dolazi do oštećenja koja se pojavljuju iznad mjesta ulaska vode. Kapilarna vlaga karakteristična je za starije građevine koje su nastale u vrijeme kada graditelji nisu bili upoznati s vodonepropusnim materijalima.

vodospreme

Vodospreme su građevine koje služe za spremanje i pričuvu vode.   Često se susrećemo s pojavom curenja vode iz samih vodosprema, odnosno prekomjernog ulaska oborinskih voda u vodospreme. Kako bismo izbjegli ovakve neželjene posljedice nužno je izvesti kvalitetnu hidroizolaciju.

bazeni

Stručna i kvalitetna hidroizolacija bazena sa kvalitetnim materijalima i osposobljenim djelatnicima.

KunIng

Adresa

Karlovačka cesta 26a
10000, Zagreb

 

radno vrijeme

Pon – Pet: 8:00 – 16:00

Email adresa

telefon